Kies je voor WordPress? Let dan op volgende zaken.

Als je eenmaal hebt besloten om WordPress te gebruiken voor je website, zijn er een aantal waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je het meeste uit de CMS haalt. 

Ten eerste is het belangrijk om een goede hostingprovider te kiezen die WordPress ondersteunt. Dit zal ervoor zorgen dat je website snel en veilig blijft en dat je gemakkelijk kunt schalen als dat nodig is. Let hierbij op cashing technieken, ssd-schijven en processorkracht. Zo zullen zelfs de zwaarste WordPress sites met tientallen plug-ins vlot kunnen draaien.

Ten tweede is het belangrijk om betrouwbare plug-ins te gebruiken om de functionaliteit van je website uit te breiden. Er zijn duizenden thema’s en plug-ins beschikbaar, dus het is belangrijk om naast functionaliteit ook op veiligheid te letten. Lees reviews, let erop dat de plug-in goed onderhouden wordt en regelmatig veiligheidsupdates krijgt.

Ten slotte is het van uiterst belangrijk om je website steeds te onderhouden en up-to-date te houden om de beveiliging en prestaties te verbeteren. Dit omvat het regelmatig maken van back-ups, het updaten van plug-ins en het installeren van beveiligingsplug-ins. Dit wordt vaak vergeten of te onregelmatig uitgevoerd met mogelijk allerlei nefaste gevolgen van dien.

Kies een goede hostingprovider
Het is belangrijk om een goede hostingprovider te kiezen die WordPress ondersteunt. Dit zal ervoor zorgen dat je website snel en veilig blijft en dat je gemakkelijk kunt schalen als dat nodig is.
Gebruik enkel betrouwbare plug-ins
Het is belangrijk om alleen betrouwbare plug-ins te gebruiken om de functionaliteit van je website uit te breiden. Er zijn duizenden thema's en plug-ins beschikbaar. Let bij het kiezen ook op de recenties en de update frequentie.
Onderhouden, backups maken en updaten
Het is belangrijk om je website steeds te onderhouden en up-to-date te houden om de beveiliging en prestaties te verbeteren. Dit omvat het regelmatig maken van back-ups, het updaten van plug-ins en het installeren van beveiligingsplug-ins.
Previous slide
Next slide

Wat zijn de voordelen van een CMS (Content Manangement System)?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een CMS om een website te beheren:

1. Meerdere gebruikers: Een CMS stelt meerdere gebruikers in staat om samen te werken aan de inhoud van een website.

2. Geen technische kennis vereist: Een CMS is ontworpen om eenvoudig te gebruiken te zijn, zelfs voor mensen zonder technische kennis.

3. Eenvoudig onderhoud: Een CMS maakt het eenvoudiger om de inhoud van een website up-to-date te houden en ontwerpwijzigingen door te voeren 1.

4. Centraal beheer: Met een CMS kun je al je inhoud beheren vanuit één centrale locatie.

Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van het gebruik van een CMS.

Waarom WordPress de beste keuze is voor jouw website?

WordPress is een van de meest populaire content management systemen (CMS) ter wereld en wordt gebruikt door miljoenen websites en blogs. Het is een open source CMS dat gratis kan worden gedownload en aangepast. In dit blogartikel zullen we enkele van de belangrijkste kenmerken van WordPress bespreken en waarom het een geweldige keuze kan zijn voor jouw website of blog.

  1. Gebruiksvriendelijk Ben je op zoek naar een oplossing waarmee je zelf je website kunt onderhouden zonder technische kennis? Een van de belangrijkste voordelen van WordPress is dat het zeer gebruiksvriendelijk is, zelfs voor beginners. Het is gemakkelijk te gebruiken, en biedt een intuïtieve interface waarmee je gemakkelijk nieuwe pagina’s, berichten en media kunt bewerken en toevoegen. Bovendien vindt je op het web tal van tutorials en documentatie die je op weg helpen bij het gebruik van WordPress. Er is een enorme gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die je kunnen ondersteunen bij eventuele problemen.

  2. Aanpasbaar Een ander voordeel van WordPress is dat het zeer aanpasbaar is. Er zijn enorm veel tools die je kunt gebruiken om het uiterlijk van je website aan te passen aan jouw specifieke behoeften. De mogelijkheden zijn bijna oneindig. Er zijn meer dan 50.000 plug-ins beschikbaar om extra functies en functionaliteit toe te voegen aan je website, zoals contactformulieren, sociale media-integratie, SEO-tools en nog veel meer. Dit betekent dat jouw website of blog volledig aan te passen is naar jouw specifieke behoeften en doelen.

  3. SEO-vriendelijk WordPress is ook zeer SEO-vriendelijk, wat betekent dat het gemakkelijk is om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google, Bing en co. WordPress biedt tal van SEO-functies, zoals de mogelijkheid om zoekwoorden toe te voegen aan berichten en pagina’s, de mogelijkheid om meta-beschrijvingen en titels aan te passen en plug-ins die je kunnen helpen bij het optimaliseren van jouw inhoud voor zoekmachines.

  4. Schaalbaar Een ander voordeel van WordPress is dat het schaalbaar is. Of je nu een kleine blog hebt of een grote website runt, WordPress kan worden aangepast om te voldoen aan jouw specifieke behoeften. Het is ook gemakkelijk te integreren met andere platforms en systemen, zoals e-commerceplatforms en marketingautomatiseringstools.

  5. Veilig Tot slot is WordPress ook zeer veilig, mits het correct wordt beheerd en onderhouden. WordPress biedt regelmatig updates om eventuele beveiligingsproblemen aan te pakken, en er zijn tal van plug-ins en tools beschikbaar om de beveiliging van je website te verbeteren. Het is echter enorm belangrijk om te onthouden dat het gebruik van onbetrouwbare plug-ins de beveiliging van je website in gevaar kan brengen, zorg er dus voor dat je alleen betrouwbare bronnen gebruikt en steeds alles up-to-date houdt.

In conclusie is WordPress een krachtig, aanpasbaar en gebruiksvriendelijk CMS, dat een geweldige keuze is voor zowel kleine als grote websites, webshops en blogs. Het biedt tal van functies en plug-ins om de functionaliteit van je website zo goed als onbeperkt uit te breiden en is bovendien zeer SEO-vriendelijk. Het belangrijkste voordeel van WordPress is echter de gebruikersvriendelijkheid, dit betekent dat je helemaal geen technische kennis nodig hebt om het te gebruiken. Dit maakt het de beste keuze voor mensen die geen programmeerervaring hebben, maar toch een professionele website willen hebben.

De nadelen van WordPress

Er zijn ook enkele nadelen van het gebruik van WordPress als CMS-systeem. Hier zijn de belangrijkste:

  • Door de populariteit van WordPress staat de veiligheid steeds onder druk. Dit wordt vaak veroorzaakt door slecht beheer, dus een traag of geen update beleid en/of onbetrouwbare plug-ins.
  • WordPress websites hebben regelmatig onderhoud nodig en dat wordt nogal eens vergeten zoals je op de pie-chart kan zien. Je mag er vanuit gaan dat er wekelijks wel enkele updates verschijnen van de op jouw site gebruikte plug-ins, thema’s en/of vertalingen. Hiervan zitten ook kritische bug-fixen bij, die je graag zo snel mogelijk wil hebben op je site. 
  • De snelheid van WordPress kan bovendien ook enorm geïmpacteerd worden door slechte plug-ins of te veel plug-ins die worden geïnstalleerd. Test dus voldoende welke impact de geïnstalleerde plug-ins hebben op je website.
  • De compatibiliteit tussen plug-ins kan onderlinge conflicten opleveren, in de werking of in de vormgeving.

Het is dus van enorm groot belang je alle plug-ins steeds up-to-date te houdt. Dat je kiest voor goede en betrouwbare plug-ins. En vaak back-ups maakt.

WordPress sites niet up-to-date

Houd je WordPress site up-to-date!