Wat zijn SSL-certificaten?

SSL-certificaten zijn essentieel voor elke website die gevoelige informatie bevat of transacties uitvoert. Ze zijn ontworpen om de communicatie tussen een website en een gebruiker te beveiligen en te beschermen tegen hackers die informatie willen stelen.

Dit betekent dat elke website die persoonlijke informatie verzamelt, zoals naam, adres, telefoonnummer, creditcardgegevens of wachtwoorden, een SSL-certificaat moet hebben

SSL-certificaten zijn tegenwoordig een onmisbare stap bij het creëren van een professionele website. Ze bieden niet alleen beveiliging en vertrouwen voor bezoekers, maar zijn ook noodzakelijk om te voldoen aan de nieuwste standaarden voor het beschermen van persoonlijke gegevens en voor het verbeteren van zoekresultaten in zoekmachines.

Website encryptie

Website encryptie is het proces van het versleutelen van gegevens die tussen een server en een gebruiker worden verstuurd. Dit garandeert dat de gegevens niet kunnen worden gelezen of veranderd tijdens het overdrachtsproces.

Waarom een SSL-certificaat onmisbaar is:

Welke 3 soorten SSL-certificaten zijn er?

  1. Domeinvalidatie (DV): Dit is het meest eenvoudige en goedkope certificaat en valideert alleen het domein waar het voor wordt aangevraagd. Het bewijst dat de aanvrager controle heeft over het domein, maar niet over de organisatie die erachter zit.
  2. Organisatievalidatie (OV): Dit certificaat biedt meer vertrouwen dan een DV-certificaat omdat de identiteit van de organisatie achter het domein wordt geverifieerd. Deze validatie verloopt via het verificatieproces van de uitgever.
  3. Uitgebreide validatie (EV): Dit is het meest geavanceerde en beveiligde certificaat. Het vergt een intensieve verificatie van de organisatie, inclusief de verificatie van de oprichter en de locatie, en levert daardoor het grootste vertrouwen op. Hierdoor is het certificaat gemakkelijker herkenbaar in de browser.
4.3/5

Geeft bezoekers vertrouwen

4.6/5

Bescherming van persoonlijke gegevens

3.4/5

Zorgt voor hogere ranking in zoekmachines

Factoren om in overweging te nemen bij het kiezen van een SSL-certificaat voor uw website:

  • Validatieniveau: Er zijn drie validatieniveaus voor SSL-certificaten: domeinvalidatie, organisatievalidatie en uitgebreide validatie. Afhankelijk van het type informatie dat wordt verzameld, is het verstandig om voor een hoger validatieniveau te kiezen.
  • Encryptiekracht: Kies een SSL-certificaat met een hoge encryptiekracht om uw gevoelige informatie beter te beschermen. Hoe hoger de encryptiekracht, hoe moeilijker het is voor hackers om de informatie te stelen.
  • Merknaam: Kies een SSL-certificaat van een betrouwbaar merk. Veel gerenommeerde SSL-certificaataanbieders bieden een beveiligingsgarantie en 24/7 technische ondersteuning.
  • Prijs: Er zijn gratis en betaalde SSL-certificaten beschikbaar. Gratis certificaten bieden dezelfde beveiliging als betaalde certificaten, maar kunnen minder betrouwbaar zijn en niet het niveau van ondersteuning bieden dat een betaald certificaat biedt.

In feite is een SSL-certificaat een kleine investering in de beveiliging en de reputatie van uw website. Het laat bezoekers weten dat u de beveiliging van hun informatie serieus neemt en hen beschermt tegen cybercrime. Zonder een SSL-certificaat zal uw website als onveilig worden beschouwd door bezoekers en zoekmachines, wat kan leiden tot verlies van vertrouwen en vermindering van verkeer en conversies.

In conclusie, als u een website hebt, is het absoluut noodzakelijk om een SSL-certificaat te hebben. Het beschermt uw gebruikers tegen cybercrime en versterkt hun vertrouwen in uw website. Kies zorgvuldig uw SSL-certificaat.

 

Maak nu de stap naar online veiligheid: koop uw SSL-certificaat bij ons!

Laat ons u begeleiden bij het begrijpen en implementeren van uw SSL-certificaat voor een beveiligde en vertrouwde website.

Beveilig uw website met ons vertrouwde SSL certificaat en bouw vertrouwen met uw klanten!