De 5 beste tools voor het maken van professionele visuals

Als bedrijf is het belangrijk om je boodschap op de juiste manier over te brengen aan je doelgroep. Visuele content is hierbij een krachtig middel. Goede visuals trekken de aandacht van je doelgroep en kunnen helpen bij het overbrengen van je boodschap. Maar hoe maak je nu professionele visuals die aansprekend zijn voor je doelgroep? 

In dit artikel stellen we de top 5 tools voor om professionele visuals te maken.


Tool 1: Canva

Canva is een gebruiksvriendelijke en veelzijdige tool waarmee je eenvoudig professionele visuals kunt maken. Canva heeft een enorme bibliotheek aan sjablonen, afbeeldingen, pictogrammen en lettertypen die je kunt gebruiken. Je kunt Canva gebruiken om verschillende soorten visuals te maken, zoals social media posts, presentaties, posters en infographics. Canva heeft ook een betaalde versie met premium opties en sjablonen.

Gemakkelijke sjablonen

Een van de grootste voordelen van Canva is de brede selectie van sjablonen die beschikbaar zijn. Deze sjablonen zijn speciaal ontworpen voor verschillende soorten content, zoals social media-posts, flyers, posters en presentaties. Met Canva kun je snel en gemakkelijk een sjabloon kiezen die past bij je behoeften, waardoor het ontwerpproces veel sneller verloopt.

Gebruiksvriendelijke interface

Canva heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface, waardoor het gemakkelijk is om je weg te vinden in de tool, zelfs als je geen ontwerper bent. De interface is intuïtief en biedt een breed scala aan functies en tools om je te helpen bij het ontwerpen van visuele content.

Ge├»ntegreerde stockfoto’s en -illustraties

Canva biedt een bibliotheek van stockfoto’s en -illustraties die je kunt gebruiken in je ontwerpen. Dit bespaart tijd en moeite omdat je niet hoeft te zoeken naar afbeeldingen op andere websites of ze zelf hoeft te maken. De bibliotheek is goed georganiseerd en gemakkelijk doorzoekbaar, zodat je snel de perfecte afbeelding kunt vinden.

Mogelijkheid om eigen afbeeldingen te uploaden

Naast de ge├»ntegreerde stockfoto’s en -illustraties, kun je ook je eigen afbeeldingen uploaden in Canva. Dit betekent dat je foto’s kunt gebruiken die passen bij je merk of specifieke project. Het is ook handig als je specifieke afbeeldingen wilt gebruiken die niet beschikbaar zijn in de bibliotheek van Canva.

Canva Voorbeeld: Social Media Post

Tool 2: Adobe Photoshop

Natuurlijk kunnen we deze niet uit de top tools weglaten. Adobe Photoshop, een van de meest populaire en krachtige beeldbewerkingsprogramma’s ter wereld. Met Photoshop kun je elk aspect van een afbeelding aanpassen en aanpassen. Van eenvoudige bewerkingen tot complexe ontwerpen, Photoshop biedt alle tools die je nodig hebt om professionele visuals te maken.

Het is echter niet de meest gebruiksvriendelijke tool en vereist wat kennis en ervaring om het goed te gebruiken en is bovendien ook niet gratis.

https://www.adobe.com/products/photoshop.html

Tool 3: Piktochart

Piktochart is een tool die zich vooral richt op het maken van infographics en rapporten. Met Piktochart kun je eenvoudig complexe gegevens visualiseren en deze omzetten in aantrekkelijke infographics. Piktochart heeft een bibliotheek met sjablonen en pictogrammen die je kunt gebruiken om je infographics te ontwerpen. Het is een goede keuze als je regelmatig infographics moet maken.

Piktochart.com ontwerp in no time een facebook-cover

Tool 4: Visme

Visme is een gebruiksvriendelijke en veelzijdige tool waarmee je verschillende soorten visuals kunt maken, zoals infographics, presentaties, social media posts en interactieve content. Visme heeft een bibliotheek met sjablonen, afbeeldingen en pictogrammen die je kunt gebruiken om je visuals te ontwerpen. Het biedt ook de mogelijkheid om animaties en interactieve elementen toe te voegen aan je visuals. Visme analyseert je huidige website en importeert automatisch stijlen, lettertypes, kleurenschema en logo’s van je website. Hiermee kan je razendsnel content publiceren in je eigen huisstijl. Alvast onze favoriete feature.┬á

Uitgebreide sjablonen

Visme biedt meer dan 1000 professionele sjablonen, elk met hun eigen stijl en ontwerp. Deze sjablonen zijn beschikbaar voor verschillende soorten content, zoals infographics, presentaties en social media-posts. Met deze sjablonen kun je gemakkelijk en snel aantrekkelijke visuele content maken, zonder dat je veel tijd hoeft te besteden aan ontwerpwerk.

Gebruiksvriendelijke interface

De interface van Visme is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief. Hierdoor is het gemakkelijk om snel aan de slag te gaan, zelfs als je geen ervaring hebt met het ontwerpen van visuele content. Bovendien is de interface zeer aanpasbaar, zodat je deze kunt aanpassen aan je eigen behoeften.

Grafieken en diagrammen

Met Visme kun je gemakkelijk professionele grafieken en diagrammen maken. De tool biedt verschillende soorten grafieken en diagrammen, zoals staafdiagrammen, lijndiagrammen en taartdiagrammen. Deze grafieken en diagrammen zijn aanpasbaar en kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in je visuele content.

Geïntegreerde mediabibliotheek

Visme heeft een geïntegreerde mediabibliotheek met meer dan 3 miljoen afbeeldingen en pictogrammen. Hiermee kun je snel en gemakkelijk de perfecte afbeelding of pictogram vinden die past bij je ontwerp. Bovendien is het ook mogelijk om je eigen afbeeldingen te uploaden en deze te gebruiken in je ontwerpen.

Interactieve content

Visme biedt de mogelijkheid om interactieve content te maken, zoals animaties, hover-effecten en pop-ups. Hierdoor kun je je content interactiever en aantrekkelijker maken voor je publiek. Met deze functie kun je gemakkelijk complexe concepten en gegevens visualiseren en presenteren.

Visme.co Facebook Video Post voorbeeld

Tool 5: Infogram

Infogram is een tool die zich vooral richt op het maken van infographics en grafieken. Het biedt een scala aan sjablonen en grafieken die je kunt gebruiken om complexe gegevens om te zetten in aantrekkelijke visuals. Infogram biedt ook de mogelijkheid om interactieve infographics te maken en deze direct op je website te embedden.

Infogram voorbeeld

Er zijn veel tools beschikbaar voor het ontwerpen van professionele webvisuals, en de keuze hangt vaak af van persoonlijke voorkeur en het type webproject waar je aan werkt. Of je nu een webontwerper bent of een marketingprofessional die visuals nodig heeft voor social media, er is altijd een tool die bij je past. De vijf tools die we hierboven hebben besproken zijn echter allemaal uitstekende keuzes om je te helpen professionele visuals te ontwerpen voor het web.